Over Linden van der Leij

Ik ben Linden van der Leij, maatschappelijk werker en hypnotherapeut. Praktijk van der Leij in Zwolle heb ik gestart omdat ik er erg van geniet om mensen inzicht te bieden en te inspireren. Ik mag dat gelukkig op mijn eigen manier doen: Als twee gelijkwaardige mensen die een goed gevoel hebben bij hun samenwerking. Resultaatgericht, maar de tijd nemend om kwaliteit te leveren. Met veel begrip voor jou en waar je tegenaan loopt, maar ook met af en toe een lach.  En nee, je wordt niet met een uur weggestuurd, tenzij de sessie klaar is en je met een goed gevoel naar huis kunt!

Als therapeut en als mens ben ik enthousiast, communicatief, begripvol en motiverend.Ik geloof niet in de oude overtuiging dat de therapeut iemand is om naar op te zien. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt zodat je mij genoeg kunt vertrouwen om open te zijn. De nodige levenservaring maakt dat ik me goed kan inleven. Ik leg verbanden en zal niet alleen goed luisteren, maar ook teruggeven hoe ik ergens over denk. Ik vind het ontzettend mooi en boeiend dat ik de kern van mensen mag zien! En ik zorg ervoor dat we in een prettige sfeer voor jou en met jou resultaat bereiken.

 

Hypnotherapie en Maatschappelijk Werk, NLP en EFT
Mijn Hbo-opleiding tot maatschappelijk werker duurde vier jaar. Later deed ik nog drie jaar de post Hbo-opleiding tot Hypnotherapeut en de jaartraining Neuro Linguistisch Programmeren. Doordat ik zowel de reguliere als alternatieve hulpverlening bestudeerd heb, kan ik problemen van verschillende kanten benaderen. Het is mijn belangrijkste doel om voor jou de beste therapeut/coach te zijn. Daarom leg ik de lat hoog, en volg ik jaarlijks meerdere cursussen in mijn werkveld.

Zo heb ik me de laaste tijd verdiept in Emotional Freedom Techniques. Deze techniek helpt heel snel bij (grote) angst, jaloezie, boosheid en verdriet. In een enkele sessie kon ik mensen helpen bij hun jaloezie, verdriet en boosheid na mishandeling, vliegangst, faalangst, en ga zo maar door.

Mijn ervaring
Eerder deed ik ervaring op als mantelzorgconsulent, praktijkbegeleider van vluchtelingen, pedagogisch medewerker, trajectbegeleider van maatjesprojecten en als gedragstrainer van jonge delinquenten. Ik voel me als een vis in het water in mijn huidige vak als therapeut. Ik slaagde met een tien voor mijn afsluitend praktijkexamen. 

Visie
Uit eigen ervaring weet ik dat mensen een gesprek van mens tot mens willen, geen therapeut die alleen maar vragen stelt en knikt! Daarom zal ik je ook mijn visie op de zaak geven, als je dat wilt.

Regelmatig bespreken we kort, wat je nodig hebt om verder te komen. Dat weet jij namelijk beter dan wie dan ook! Ik merk steeds, dat mensen de oplossing voor een probleem al in zich hebben, terwijl ze hier zelf soms geen idee van hebben. Ik hoef je alleen maar te helpen om jouw oplossing te vinden. Daarin is het belangrijk dat ik de stappen die je al hebt gezet, herken en benoem. Die stappen lijken soms klein. Toch is het goed om te beseffen dat je vaak al meer gedaan hebt dan je dacht. 

Wat ook belangrijk is: jou helpen te zien wat er beter gaat, elke sessie weer. Dat schept namelijk vertrouwen, en hoe meer vertrouwen, hoe meer succes!

Niet alleen jouw vertrouwen is belangrijk, ook dat van mij. Daarom voer ik vaak eerst een gratis kennismakingsgesprek. Zodat we kunnen ervaren of we er allebei een goed gevoel bij hebben. Natuurlijk heb ik er veel vertrouwen in dat mensen hun problemen kunnen oplossen: ik heb het vaak genoeg gezien, ondersteund en zelf gedaan! Dat komt goed uit,want het is bewezen dat het succes van coaching mede afhankelijk is van het vertrouwen van de therapeut.