47 Replies to “Recensies en ervaringen van anderen”

 1. Hypno-yoga van Alyssa
  Nieuw en een primeur voor praktijk Linden van der Leij, daar was ik bij. Spannend en enthousiast was iedereen.
  Maar wat een goede combinatie! Alyssa met haar positieve energie. Een grote groep, maar de sfeer zo veilig en warm.
  Je komt in zo’n ontspannen staat na een uur yoga, dat de hypnose extra goed z’n werk kan doen. Mijn eerste ervaring met hypnose was dan ook erg positief! De thema’s raken aan iedereens leven (o.a. zelfvertrouwen, loslaten) en is een cadeautje voor jezelf. Ik kijk alweer uit naar de volgende keer!!

 2. Voordat ik hier kwam, was ik angstig, onzeker, en had ik problemen met het verwerken van het verleden. Ook had ik heel veel last van mijn PDS. Direct na de eerste keer merkte ik al vooruitgang en vanaf dat moment ging mijn leven in een stroomversnelling bergopwaarts. Ik heb veel meer energie, voel mijzelf nog vrolijker en heb amper nog last van mijn PDS. Ik heb de hypnotherapie als ontzettend fijn ervaren en neem deze ervaring voor de rest van mijn leven mee. Ik kan dankzij Ada er weer volledig tegen aan! Een ontzettend warme en fijne vrouw! Hypnotherapie is voor mij de oplossing geweest!

 3. Al mijn hele leven ben ik bang ( alleen ) in het donker. Een vreemde angst voor een volwassen vrouw en ik heb deze angst dan ook lang bij me gedragen zonder erover te praten. Wanneer deze situatie zich voordoet probeer ik mezelf streng toe te spreken “doe normaal, stel je niet aan …. etc” De angst verergerd dan alleen maar…. Een tijdje terug kwam ik erachter dat ik niet alleen ben. Al googelend vond ik deze namen en ik herken veel van wat er beschreven wordt : nyctofobie of achluofobie ( angst voor schemer / donker )
  Ook vertelde een familie lid mij over haar bezoeken – om over een angst heen te komen- bij een hypnotherapeut. Uit de serie “baat het niet dan schaad het niet” heb ik praktijk van der Leij benadert. Na ongeveer 2 maanden kon ik terecht bij therapeut Petra. Een beetje sceptisch en nieuwsgierig ben ik bij haar gekomen. Niet ‘ in’ voor enorm zweverig gedoe- ik begrijp graag wat er gebeurt- heb ik 4 afspraken met haar gehad.
  Petra is een fijne, rustige, begripvolle en gezellige vrouw. Ik voelde me direct op m’n gemak. Vanuit die basis heeft Petra een aantal ‘technieken’ toe gepast. Petra heeft steeds uitgelegd wat hoe en waarom en ik heb me laten leiden. Nu weet ik niet of ik helemaal van mijn angst af ben, ik weet wel dat ik nu begrijp waar mijn angst vandaan komt en dat er veel verandert is. De angst is nu iets waar ik een verklaring voor heb, daardoor zit het niet meer in me, overvalt het me niet meer. Ik kan het relativeren. Voor mij al veel meer dan ik gehoopt had !! Gisteren was mijn laatste afspraak, het proces in mij zal nog verder gaan. Nog altijd ga ik ervan uit dat het niet helemaal zal verdwijnen ( maar je weet maar nooit 🙂 Ik kan er in ieder geval mee leven nu en daar ben ik Petra enorm dankbaar voor !!!!

 4. Liep steeds meer vast in het dagelijks leven door problemen eerder meegemaakt. Al veel gesprekken gehad met psychologen, maar leverde niets op. Dan ga je verder zoeken en via een leerling kwam ik in contact met hypnose..
  Na meer verdiepen in het onderwerp toch maar de stoute aan getrokken. Is dit wel iets voor een nuchtere persoon als ik????
  Al tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik me op mijn gemak bij Linden
  De praktijk Linden van der Ley is in Zwolle in een klooster. Een mooiere plek kan het niet hebben. Bij binnenkomst door de lange gangen word je langzaam al wat rustiger.
  Linden zelf stelt je op je gemak. Neemt de tijd je te leren kennen en tot een goede hulpvraag te komen. En dan de eerste hypnose zelf… best eng, ga toch niet gek doen…😉 maar door de rust van Linden, haar stem raak je langzaam
  In trance of hoe dat ook heet.
  Kunt steeds zelf beslissen wat je wel of niet wil zeggen, maar wanneer je geholpen wilt worden zul je toch uit je comfortzone
  Moeten stappen.
  Het heeft mij geholpen de rust in mezelf terug te vinden, mezelf
  Lief te hebben en te ervaren dat goed ook goed genoeg is.
  Soms raak ik mezelf nog wel eens even kwijt, wordt onrustig, negatief en er komt niets meer uit mijn vingers…
  Na een behandeling bij Linden ben ik weer tot veel in staat, maar voel me dan vooral blij en helemaal mezelf.
  Durf de uitdaging aan te gaan met jezelf, Hypnose bij Linden heeft mij veel moois gebracht.

 5. Ik wil even laten weten dat ik superblij ben dat ik de stap heb gezet om met behulp van hypnotherapie af te vallen!! Ik ben in februari 2x bij Britt geweest in Meppelen heb vandaag mijn streef gewicht behaald!! Ruim 10kg afgevallen en dat met relatief weinig moeite!!! Kan het bijna niet geloven🤗

 6. Kan het iedereen aanraden om kennis te maken met praktijk vanderleij. Ben er een paar keer geweest voor hypnotherapie bij Linden en onder hypnose geweest bij Merel. Durf sindsdien weer in een lift en ben sinds een maand een blije niet roker!
  Dank jullie wel

 7. Ik ben geweest omdat ik graag mijn eet gedrag wat meer onder controle wilde krijgen. Ik was zelf al redelijk op de goede weg maar had zeker nog die laatste stap nodig. Ik heb 3 hele fijne sessies gehad met Merel. Ben vandaag de dag 17 kilo lichter en een stuk zekerder van mezelf. Merel heel erg bedankt!

 8. Ik heb een viritule maagband geplaatst gekregen bij britt in Meppel. Vanaf het begin voelde ik me erg prettig bij Britt, vandaag laatste sessie gehad en spreek echt vol lof. Ik eet veel minder, drink nu gehele dag water. Wat ik eerder niet weg kon krijgen. Heb veel meer energie, ik slaap goed en ben nu 4 kilo kwijt. Echt een aanrader. Britt heel erg bedankt.

 9. Ik kwam heel angstig maar heel nieuwsgierig naar deze therapie bij Ada. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben. Zelfverzekerder, rustiger, ik kan veel beter relativeren. Maar bovenal heb ik ontdekt dat ik (samen met Lieve en Blijheid) de hele wereld aankan.
  Mijn PDS is ook stukken minder geworden hierdoor.

 10. Ada heeft me geholpen om de punten waar ik mee zat, en die ik kwijt was, nu weer terug te krijgen. Ik sta sterker, voel me goed en heb vertrouwen in mezelf en anderen. Wat ik hier heb geleerd is dat je, ook al heb je een relatie, toch bij jezelf moet blijven, want jij bent wie je bent en daar kan niemand tussen komen. De gesprekken vond ik altijd prettig en en ik stak er altijd veel van op. Ook de hypnoses deden me altijd goed.

 11. De sessies bij Linden hebben mij enorm gesteund en geholpen in een moeilijke periode. Daarnaast is Linden een fijn, warm mens die als een vriend of helper naast je staat. En de hypnose openbaart wonderlijke zaken van de geest, geeft ze een plaats of laat ze een metamorfose ondergaan. En niet zelden is zo’n sessie een avontuurlijke reis vol verassingen, die ontroert, verbindt en vertrouwen geeft. Dank je lieve Linden. – .

 12. Superveel bereikt met Linden! Ze is een heel warm persoon waarbij je je gelijk op je gemak voelt. Ze neemt alle tijd voor je en is heel toegankelijk en professioneel. Ik sta sinds de sessies met haar heel anders in het leven. De beste keus ooit! Hypnotherapie is iets heel bijzonders. EFT en NLP ook! Zo bijzonder dat ik er nu ook mensen mee wil gaan helpen. Ik kan niet wachten! Super bedankt Linden!

 13. Ik kwam hier binnen als een onzeker meisje die zichzelf kwijt was en niet goed wist wat ze wilde.
  Na de eerste keer heb ik inzicht gekregen in dingen die mijn manier van leven het zien van mijzelf hebben veranderd.

  Ik sta sterker in mijn schoenen en heb mijn ware ik teruggevonden.

 14. Zeer goed geholpen door Merel met de hypnose als hulpmiddel om gewicht te verliezen. Na 7 weken al 5 kg afgevallen zonder op dieet te zijn of het gevoel te hebben op dieet te zijn. Geen zweverige toestanden tijdens de hypnose, fijne gesprekken. Een aanrader voor iedereen die het diëten zat is en een andere mind set wil om toch af te vallen.

 15. Ik ben een erg sceptisch persoon wat betreft hypnose, maar ik heb het toch een kans gegeven. Mijn onrust in mijn hoofd zorgt er voor dat ik niet goed kan concentreren. Dankzij de hypnose is het een stuk rustiger in mijn hoofd en kan ik beter concentreren.

  Bedankt!

 16. Ik kwam bij Linden met 2 klachten. Ik had grote moeite met het innemen van mijn medicatie en ik had een grote angst voor roltrappen en open trappen. Vlak voor ik afgesproken had voor mijn intake gesprek belde Linden me op om me uit te leggen hoe ik bij de lift in het gebouw moest komen. Dat gaf al meteen een warm en goed gevoel.
  Dat gevoel werd alleen maar sterker. Een hartelijke, warme vrouw die je direct de indruk geeft dat ze samen met jou je probleem op gaat proberen te lossen en daarbij trekt ze alles wat ze weet uit de kast! Boekjes worden erbij gepakt om de juiste formuleringen erbij te zoeken want dat kan groot verschil maken.

  Tijdens de hypnose ben je je heel bewust van alles om je heen maar vooral van jezelf. Door vragen te stellen weet Linden je te leiden naar de kern van het probleem en gaat met dat deel van jou dat daarvoor verantwoordelijk is in gesprek om het probleem aan te pakken. Het is pittig, maar werkt erg goed. Linden heeft nog een aantal andere Trucjes om je te helpen. Zo heeft ze mij geleerd angsten af te kloppen en onder hypnose heeft ze me geleerd een positief gevoel aan mijn angst te koppelen.

  Ik vond dit een fijne ervaring! Blij dat ik gekozen heb voor Hypnotherapie en voor Linden van der Leij!
  Na een paar sessies ben ik van mijn slikprobleem af en neem zonder problemen mijn medicatie in en mijn angst voor trappen en roltrappen is vele malen kleiner. Ik ben gestopt met de therapie omdat ik het idee heb dat ik de angst die er nu nog zit zelf op moet lossen door de trap en de roltrap op te gaan. Vertrouwen krijgen in mezelf.

  Als ik weer hulp nodig heb bij een probleem klop ik zeker weer bij Linden aan. Een fijne, lieve, warme vrouw die goed luistert en die je echt wil en kan helpen! Bedankt Linden!!!

 17. Als je zoekt naar een goede hypnotherapeut, moet je bij Linden zijn. Ze neemt heel fijn de tijd voor je, zodat je niet het gevoel hebt dat je meteen moet ophoepelen na een uurtje. Je mag je verhaal doen en dan kijk je samen wat het beste zou werken. Het onbewuste opzoeken en vragen stellen aan delen van mezelf heb ik als ontzettend bijzonder ervaren. Mijn perspectief op mezelf en de wereld veranderde een beetje. Ik zie mezelf nu als meer in contact met mijn spiritualiteit, mijn voorouders, krachten die ik niet snap maar die er wel zijn. Naast dat het soms moeilijk en confronterend kan zijn waren die uitstapjes in mijn eigen geest ook ongelofelijk mooi. De beelden die ik zag zijn als dierbare herinneringen.

  Ik heb mede dankzij de hypnotherapie van Linden ontdekt wat het probleem waar ik al jaren mee zat eigenlijk was. Het is voor mij onbeschrijflijk hoe dat me heeft geholpen. Al die tijd dacht ik dat ik gek was, dat er wat met mij mis was, ik begreep niet waarom ik me zo rot voelde, zo leeg, zo vervreemd van anderen. Dat ik nu weet waardoor dat komt en daar nu aan kan werken en dat kan accepteren is grotendeels dankzij Linden en daar ben ik haar absurd dankbaar voor.

  Een andere kwaliteit van Linden die ik zeer waardeer is dat ze je als mens behandeld, en daarin zichzelf ook kwetsbaar op kan stellen. In de reguliere geestelijke gezondheidszorg houden de psychologen vaak een afstand die ze dan professioneel noemen. Dit zorgt ervoor dat ik me altijd een nummertje voel, een casus. Bij Linden ben je dat niet. Dit is volgens mij een voorwaarde om te kunnen helen, omdat je alleen in contact met anderen kan groeien.

  Als ik het weer nodig acht zou ik zeker nog eens langs komen.

 18. Wat een bijzondere ervaring. Lang geaarzeld maar erg tevreden over de hypnose en het effect hiervan op mijn leven. Het heeft me enorm geholpen om bepaalde stappen te zetten. Aanrader voor iedereen die zelfbewust(er) in het leven wil staan en situaties met zelfverzekerheid aan wil gaan.

 19. Linden heeft mij erg goed geholpen. Ik kampte met angstklachten. Ik kan niet zeggen dat mijn klachten volledig verdwenen zijn, maar met de hulp van Linden ben ik verder gekomen dan dat ik ooit gekomen was. Ik vind hypnotherapie een enorm fijne manier van rust vinden. Juist door in je eigen onderbewustzijn te duiken, kun je zoveel meer op eigen kracht. Met Linden voelde ik meteen een klik, ze is open en eerlijk. Daarnaast is Linden ook echt ‘mens’ en geen ‘behandelaar’. Ik voelde me erg welkom bij haar.

 20. Na jaren in psychotherapie geweest te zijn, waren mijn angst- en paniekgevoelens nog steeds onverminderd aanwezig. Ik was echter wel klaar met praten over het verleden. Ik wist er eigenlijk niets meer over te zeggen. Daarom heb ik bij Linden aangeklopt om het eens op een andere manier te proberen. Het was een verademing.
  Het is moeilijk om je angsten uit te spreken en aan te pakken; ze zouden wel eens reëel kunnen zijn. Maar Linden weet een heel veilige omgeving te creëren, de angel eruit te halen en je gerust te stellen. Uiteindelijk wordt er niet alleen over de angsten en zenuwen gepraat, maar wordt er ook echt iets aan gedaan. Dat heb ik in andere therapieën gemist.
  De hypnose bestaat eigenlijk uit een concentratie en ontspanning van waaruit je je onderbewuste kunt benaderen. Ik wist antwoord te geven op vragen, waar ik in normale toestand totaal niet op zou weten te antwoorden. Vervolgens heeft Linden verschillende benaderingen om spanningen en angsten te veranderen.
  De benadering van Linden vind ik intelligent, vriendelijk en aangenaam. Ze draait geen standaardprogramma af, maar luistert, analyseert en speelt in op de behoefte van de cliënt. Ik kan haar iedereen van harte aanraden.

  Linden, dankjewel. De sessies hebben mij veel rust gegeven.

 21. Linden is een heel fijn persoon waarbij ik me direct op m’n gemak voelde. Haar therapie sprak me aan omdat ze meerdere therapieën gebruikt en je mede daardoor snel resultaat bereikt. In het begin vond ik het een beetje raar om bijvoorbeeld een gevoel een kleur en plekje in je lichaam te geven maar het werkte wel! Hoewel het voor mij intens en emotioneel was, ben ik heel blij dat ik bij haar ben geweest en zo’n goed resultaat heb bereikt. Het onverwerkte verdriet uit mijn verleden heb ik nu eindelijk verwerkt. Voel me goed en sterk en ervaar ruimte en energie.

 22. Ik heb het als zeer prettig ervaren je kwam heel persoonlijk en zeer prettig over, voelde mij echt op mijn gemak en dat is volgens mij al de helft van de therapie.
  Tegelijkertijd ben je heel deskundig en voel je haarfijn aan wat iemand nodig heeft en welke weg je het beste kan bewandelen.
  Het was niet altijd makkelijk maar er zijn vele deuren geopend. Het mooiste vind ik dat het vertrouwen in de ander (met namen mijn man) en in mijzelf weer terug is, dit heeft voor een prachtige verandering in ons leven gezorgd! Nogmaals super bedankt! Ik zal het zeker missen maar weet nu dat ik het zelf kan! Zo niet dan kom ik graag nog eens langs.

 23. Ik wou dat ik eerder bij Linden terecht was gekomen. Met haar sprankelende persoonlijkheid en zeer toegankelijke werkwijze heeft ze mij geholpen antwoorden te vinden waar ik al zo lang naar op zoek was. Antwoorden die ik tot nu toe nergens anders heb gevonden.
  Daarnaast heeft Linden mij de tools gegeven om te leren anders te denken en op een andere manier met mijn onzekerheden om te gaan.
  Ik kan Linden van harte aanbevelen!

 24. Ik heb mijn sessies als zeer positief ervaren en heb goede resultaten geboekt.

  Linden is een prettig persoon waarbij ik mij direct op mijn gemak voelde. Ze luistert echt naar je, kan zich goed inleven in de situatie en neemt alle tijd voor je. Ze kan goed inschatten wat je nodig hebt om je doel te bereiken.

  Linden, heel erg bedankt!

 25. Wat me het meeste aansprak was de hypnotherapie, zo heb ik linden ook gevonden via internet.
  Al wat vaker met therapeuten gepraat, maar dat werkte niet voor mij.
  Vandaar dat ik erg benieuwd was naar haar manier van helpen.
  Linden heeft een fijne persoonlijkheid, is heel vriendelijk en ze heeft een prettige stem om naar te luisteren.
  Ze neemt echt de tijd voor je, en na elke sessie van haar voelde ik me weer krachtiger worden.
  Mijn onzekerheid en angsten zijn nog steeds niet helemaal weg, maar ik merk dat ik er nu veel beter mee om kan gaan door bepaalde tools die ze me heeft meegegeven.
  Ik ben blij dat ik Linden als therapeut heb gekozen, en zou het zo weer doen!
  Dank je wel

 26. Na een uiterlijke operatie was ik in een depressie gekomen.
  Ik wist niet waar te beginnen maar bij hypnotherapie had ik een goed gevoel.
  Heel naïef hoopte ik dat ik via hypnose mijn nare gevoelens kon “vergeten”.
  Dat was natuurlijk niet zo maar de therapie bleek veel meer te zijn dan dat.
  Bij Linden zat ik 100 % goed.

  Ze brengt je tijdens de sessies in contact met je onderbewuste en leidt je zo in goede banen dat je weer op jezelf kunt vertrouwen en jezelf raad kunt geven.
  Ook heeft zij in een paar sessies mijn zelfbeeld hersteld. (Zelf zal ze zeggen dat ik dat heb gedaan, maar de waarheid; ik had het niet zonder haar gekund)

  Wat ik bijzonder vond is dat Linden óók haar eigen gevoel volgt om te kiezen waar de sessie over moet gaan, wat de volgende stap voor je is.
  Ik had daar dan vertrouwen in.

  Toen….van de een op de andere dag kwam ik bij haar en ik zei: ik voel me GOED! Dat het zo snel zou gaan en dat ik zoveel zou leren, had ik niet durven dromen.

  Bedankt Linden!

 27. Ik heb Linden gevonden via internet. Ik was helemaal vast gelopen, zit zelf in de hulp verlening, weet voor anderen hoe het moet, maar zorg niet goed voor mezelf. Ik weer dat ik snel zelf naar een richting stuur, waardoor ik al eerder therapeuten om de tuin heb geleid. Ik dacht door hypnotherapie, ga ik minder controleren en laat ik me leiden door de therapie.
  Dit is ook echt gelukt, de eerste stappen om in hypnose te komen, was niet heel gemakkelijk, maar de stem van Linden bracht me toch verder bij mijn controle vandaan.
  Ik ben van ver gekomen, en deze therapie heeft me veel gebracht.
  Naast de hypnotherapie geeft Linden meerdere vormen van therapie. Ze is bekend met verschillende methodes en vormen van therapie. Ook NLP therapie is aan bod geweest.
  Linden is een fijne vrouw en weet wat het beste bij je past. Door haar manier van behandelen, laat ze jezelf bepalen welke kant je op wil tijdens de therapie.
  Ik ben van ver gekomen, heb veel aan de sessies gehad. Heb weer vertrouwen in mezelf gekregen en ga het nu zelf weer proberen en oppakken. Wanneer ik denk dat ik weer vast loop, ga ik zeker weer naar haar terug.
  Dank je Linden.

 28. Via het ziekenhuis werd ik door verwezen naar Linden voor mijn PDS klachten en de angst klachten daaromheen.

  Ik had geen ervaring met hypnotherapie en vond het erg spannend. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Linden stelde mij direct op mijn gemak en haar nuchtere, positieve houding spraken mij erg aan. Ze luisterde goed en probeerde in elke sessie samen met mij te kijken welke stappen we konden nemen en welke oefening daar bij paste. Ze kwam met creatieve oplossingen, dacht mee en gaf goede adviezen.

  Ik heb de sessies als emotioneel ervaren, maar ook als heel zinvol. Je leert anders kijken naar je klachten en werkt hier aan op een manier die je niet direct verwacht, maar waaraan je langere tijd wat hebt.

  Ik ben ongeveer 12 keer bij Linden geweest en kan zeggen dat ik nu erg goed om kan gaan met mijn klachten en angsten. Het heeft dus zeker geholpen!

 29. Een half jaar geleden zat ik compleet vast, arbeidsconflict, een scheiding, weinig zelfvertrouwen, angsten en geen energie meer.

  Toen ik Linden voorbij zag komen op Facebook, sprak de tekst van haar site mij aan.

  Ik had er geen idee van, van wat ik mij moest voorstellen bij hypnotherapie, het leek mij een beetje zweverig.

  Maar goed, ik dacht ik ga het proberen en daar heb ik geen spijt van!

  Door Linden haar open houding en doordat ze de tijd voor je neemt, kon ik mij open stellen voor de therapie. Ik voelde mij op mijn gemak en ben er voor gegaan.

  De combinatie van verschillende therapieën hebben mij gebracht tot waar ik nu ben.

  Ik heb situaties uit mijn verleden weten te verwerken, af kunnen sluiten en angsten onder controle gekregen.

  Ik merk dat ik positiever in het leven sta en er weer van geniet.

  Uiteraard is er wel eens een terugslag maar ik kan op dit moment bij problemen, beter relativeren en los laten.

  De sessies kosten mij energie en waren ingrijpend, maar ik kijk er positief op terug.

  Door de open sfeer waren er veel momenten om te huilen maar ook om te lachen.

  Met de sessies heb ik bereikt, inzicht te krijgen in mijn eigen situatie, ik kan er beter mee om gaan en heb het overzicht weer.

  Ik ben gemoedelijker geworden en minder stressvol. Ik ga nieuwe uitdagingen niet meer uit de weg, maar ga ze vol vertrouwen aan.

  Het belangrijkste wat ik eruit gehaald heb, is dat ik liever voor mezelf ben en dat ik de lat voor mezelf minder hoog leg.

 30. Ik heb mijn sessies bij Linden als erg prettig ervaren. Ik vind Linden een fijne persoonlijkheid, die eerlijk en oprecht in contact is. Linden’s manier van werken zou ik omschrijven als veilig, gedreven, respectvol en deskundig. Zo kan ze kan meerdere insteken voor een bepaalde situatie aandragen en kiest ze samen met u wat het meest passend is, waar u uzelf het meest prettig bij voelt en door aangesproken voelt.

  De sessies bij Linden hebben mij veel inzichten gebracht. Ook rondom mijn PDS (prikkelbaar darm syndroom) klachten heb ik veel verheldering gekregen en merk ik zelfs dat deze aantoonbaar verminderd zijn. In de praktijk weet ik nu beter hoe ik om kan gaan met deze klachten, welke triggers deze klachten hebben en hoe ik deze triggers dus ook zo veel mogelijk kan voorkomen. Ik heb bij Linden leren te accepteren, in plaats van te leren wegduwen. Te omarmen en er mee te leven, in plaats van in strijd zijn met iets wat er niet mag zijn.

  Uit persoonlijke ervaring kan ik dan ook zeggen dat de sessies bij Linden mijn klachten niet alleen verminderd hebben, maar mij ook als persoon verder gebracht hebben.

 31. Linden is een therapeut die naar je luistert. Ze kan ontzettend goed inschatten en aanvoelen wat jij nodig hebt en leidt je dan -heel natuurlijk- door de oefeningen.
  Niet zweverig, vaak met een vleugje humor.
  Terugkijkend heb ik mezelf veel beter en dieper leren kennen dan ik van tevoren voor mogelijk had gehouden.
  En dat geeft zelfvertrouwen.
  De hypnotherapie heeft echt iets ‘veranderd’ in mijn vertrouwen in mezelf. Ik ben krachtiger, veerkrachtiger geworden.
  Mocht je nog twijfelen, gewoon doen. Een heel bijzondere ervaring!

 32. Ik was nog nooit onder hypnose geweest en had er eigenlijk ook geen vertrouwen in dat dit ging lukken; maar ik had al wel bij mijn partner (Anja) gezien dat het werkte bij haar! En als het bij haar lukt dan had ik uiteraard ook een kans! Echter ook ik (nuchter van geest) kan onder hypnose tegen al mijn vooroordelen in. En nee, het is niet zoals op tv; absoluut niet. Ik viel in een soort diepe slaap maar was wel bij; alleen in een soort droomtoestand van waaruit je toch kan praten en horen. Ik had never nooit niet gedacht dat mijn problemen (voortvloeiend uit wantrouwen, zelfvertrouwen, vechtscheiding en arbeidsconflict) op te lossen waren of dat ik er überhaupt over kon praten. Echter….8 sessies later is mijn grootste strubbeling opgelost, het is niet verdwenen maar ik heb er onder hypnose begrip voor gekregen en begrijp het nu waardoor het mij niet meer hindert. dat is bijzonder toch? Iets waar je in jouw normale gemoedstoestand niet bij kan lukt een bewustzijnsniveau lager (of hoger!?) wel; iets wat met normale praatsessies nooit opgelost kan worden! Ik heb mijn balans terug!

 33. Ik was een beetje sceptisch over deze vorm van therapie. Ik ben echt verrast door het resultaat. Ik begrijp zelf nog steeds niet altijd hoe het kan, maar het werkt wel :). Linden geeft je een prettig gevoel tijdens de sessie. Ze kan ook praktisch en resultaatgericht werken (nlp) wat mij zeer aanspreekt. Ik ben blij dat ik deze vorm van therapie heb gekozen en de therapeut!

 34. Goede ervaringen gehad. Kwam depressief binnen en kan eerlijk zeggen dat ze gewoon goed geholpen heeft en ik voel me nu ook stukken beter. Dat ze bereid is om gewoon te luisteren naar wat je te zeggen hebt heeft me erg geholpen naast de technieken die ze heeft aangereikt om mijn negatieve gedachtes en gevoelens te overkomen. Het is mij in ieder geval positief bevallen.

 35. Linden heeft mij heel erg geholpen om oude gevoelens van pesterijen en een minder positief zelfbeeld los te laten en met daarvoor in de plaats een heleboel positieve gevoelens over mezelf waar ik blij van wordt. Kortom, Linden kan je helpen! Of je nu wel of niet ‘een probleem’ hebt of niet, je kunt er veel uithalen! 😀 Net als ik. Ik voel me nu veel zelfverzekerder, en bovendien voel ik veel meer vrede met mezelf na de sessies met Linden.

  Het is dus zeker de moeite waard!

 36. Reviews van Praktijk van der Leij op Facebook:

  Anneke:
  Met veel lol compleet gestopt met roken:-) Linden bedankt!!

  Anja:
  Linden van der Leij is naast een prettige persoonlijkheid, zeer professioneel en creatief in het bedenken van oplossingen die op jou van toepassing kan zijn.
  Ik heb haar aangeraden bij o.a. mijn partner. Ondanks zijn scepticisme, werkt deze vorm van therapie erg goed.
  Mocht je twijfelen; ga er blanco in en laat je verrassen! Het werkt echt!

 37. Het zoeken naar hulp is een moeilijke stap. Maar als je eenmaal de stap durft te nemen en iemand als Linden staat aan de andere kant dan weet je dat je angst over boord gooien een wijze beslissing is geweest. Je zult er meer levensvreugde voor terug krijgen. Ik ben er nog niet, maar voor nu al bedankt wat je voor me hebt betekend. Voor iedereen die dit leest en nog twijfelt, laat dit positieve stukje tekst het steuntje in de rug zijn. Succes!

 38. Ik heb mijn eerste sessie gehad en ik wist niet wat ik er van moest verwachten. Je komt dan binnen met wat gezonde zenuwen en stelt je open voor wat komt. Ik heb een hele heftige periode gehad in mijn leven en geen enkele therapie leek mij te helpen. Toen ging ik zelf op zoek en kwam ik bij Linden terecht. Ze geeft je meteen een ‘thuis’gevoel en daardoor kon ik mezelf ook echt geven. Voor het eerst in maanden liep ik na de sessie naar huis met zoveel rust! Ik heb het als zeer positief ervaren. Linden neemt de tijd en geeft je de tijd. Ze heeft zoveel geduld en daardoor kun je zelf de tijd nemen. Het heeft mij nu al veel gebracht en kijk uit naar de volgende sessie! Linden echt super bedankt!

 39. Ik ervoer het consult heel bijzonder, Linden krijgt het zonder oordeel voor elkaar om mij nergens meer aan te laten denken, dan wat nodig is.
  Door de vragen en beelden die er dan bij me op komen kom ik al heel gauw bij een diepe kern. Alles wat ik noem mag er zijn bij Linden en dat geeft me vertrouwen om nog beter naar mezelf te kijken. Aan het eind heb ik het idee dat iets ontdekt heb en krijg ik een glimlach. Morgen zal ik anders verdergaan

 40. Ik heb me erg ontwikkeld in die paar keer dat ik bij Linden ben geweest. Ook tussen de sessies door gebeurt er veel. Alle puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen.

 41. Linden heeft mij op een leuke, professionele en toch gezellige manier geholpen mijn doelen te bereiken. Ik ging snel vooruitgang zien en vond het fijn dat er niet continue diep in het verleden werd gegraven. Zo kon ik echt bezig zijn met waar ik nu heen wilde. Linden zorgde ervoor dat ik me vrijwel direct op me gemak voelde en nam de tijd voor me. Ik ben dan ook erg tevreden en vond de combinatie van NLP en hypnotherapie fijn.

 42. Hypnotherapie
  het is geweldig wat ik nu voel en zie
  Diep ben ik gegaan dwars door mijn hart
  Een keiharde steen een driehoek maar hij was glad
  Donker waren de kleuren van zwart tot donkerblauw
  Langzaam brokkelde er een stukje van de muur en kwam ik uit de kou
  Diep moest ik gaan voordat ik zag wat niet wilde zien
  De pijn en het verdriet ver weg gestopt misschien
  Een klein meisje van 6 stil en verdrietig
  Bang om zich te laten horen en zien zo ontzettend nietig
  Kwetsbaar en broos,
  Zo kon ik niemand kwijtraken dacht ik toen
  Maar waar waren die veilige handen of misschien een zoen
  In mijn eigen wereldje was het goed
  Niemand die me daar pijn doet
  Nu ik mij daar weer gevonden heb zo stil en klein
  Doet het in mijn hart zo ontzettend veel pijn
  Maar een deur opent zich en zwart wordt grijs
  En zovele jaren later ontdooit het keiharde ijs
  Ik pak mijzelf bij de hand en geef mezelf een zoen
  Dan ontpopt zich in mij een prachtige bloem
  De knop ontvouwt zich langzaam aan
  En zie haar nu eens gaan
  Ik neem haar achterop de fiets en rij en rij en rij
  Het meisje huilt maar is nu alleen maar blij
  Een gevoel van vreugde overspoelt haar als een wervelwind
  Daar is het stille kleine meisje die zichzelf terug vind
  Het gevoel is haast niet te beschrijven,
  Even wil ze er nog blijven
  Maar al snel is daar de realiteit die haar roept
  Praten jezelf zijn en blij dat is wat ze moet
  De verwarring is even daar maar maakt plaats voor helderheid
  De beste keus in mijn leven om dit te doen, zeker geen spijt!
  Thuis in de veilige haven voelt het nu ook goed
  Praten en blij zijn is wat ze nu doet
  Het levert al veel rust in de innerlijke strijd
  Dat raak ik langzaam maar zeker een beetje kwijt.
  De muur is nog lang niet afgebroken
  Maar het begin is er en dat had ik nooit durven hopen.
  De creativiteit begint ook weer wat te stromen
  Tijd voor een beetje actie langzaam begint dat weer te komen.
  Ik voel me blij en heb mijzelf terug gevonden
  De tijd heelt vele diepe wonden.

 43. Linden neemt de tijd voor je. Ze is invoelend en geeft vertrouwen waardoor ik geen reserve hou en mij open kan stellen. Tijdens de sessies heerst een sfeer van warmte, oordeelloosheid en openheid. Je leert ruimte en tijd voor jezelf te nemen en jezelf te zien zonder oordeel.

 44. Linden is de beste therapeute ever.
  Vele therapeuten en hulpverleners verder. Iemand die down to earth is als ik dus geen idee wat ik kon verwachten. De site sprak me meteen aan. Als ook haar foto, spontaan, vrolijk, een groot hart, ervaring, zorgzaam zag ik erin. En dat is gebleken. Nu een paar sessies verder kan ik niets anders zeggen dat dit de beste therapie-vorm is die ik ooit heb gehad. En dat ligt niet alleen aan de therapie maar zeker ook vooral aan de therapeute/coach zelf.
  Niets is gek, alles mag en kan. Ik sta versteld van wat er gebeurt tijdens een sessie.
  Linden, dankjewel voor alles!

 45. Onlangs heb ik een hypnotherapie sessie gehad bij Linden.
  Ik ben er “koud” ingestapt en wist niet wat het inhield.
  De praktijk heeft een huiselijke inrichting en geeft ook dit gevoel.
  Linden heeft een prettige stem.
  Wat kwam ik ontspannen uit de behandeling en ik heb antwoorden op mijn vragen gekregen.

  Linden bedankt voor deze bijzondere ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*