Veel mensen hebben hardnekkig en langdurig last van spanning en angst. Angst is een emotie die ineens ontstaat als er acuut gevaar dreigt. Maar soms kan deze emotie zomaar ontstaan en aanhouden, of telkens opkomen, ook als er géén gevaar dreigt. Dit kan een verlammende invloed hebben.

Angst leidt vaak tot een verhoogd spanningsniveau, met als gevolg dat tal van dingen meer moeite kosten of nóg angstiger aanvoelen.

Een van de specialisaties van Praktijk van der Leij is het behandelen van angst en onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen met behulp van hypnotherapie, NLP, EFT en klassieke hypnose. We bereiken hier opvallend goede resultaten mee!

Hoe komt dat? Hypnotherapie werkt op een ander niveau, dan de therapie die je wellicht tot nu toe hebt ondergaan. De meeste reguliere therapieën voor angst werken op het mentale stuk. Het resultaat kan zijn, dat je volledig begrijpt wat er met je gebeurt en uitstekend weet wat je zou kunnen doen om er beter mee om te gaan. En dat is heel mooi, en belangrijk!

Met hypnotherapie werken we, wanneer nodig, ook aan dat begrip. Maar daarnaast  kun je met hypnose de oorzaak van de angst (die lang niet altijd bewust is) achterhalen, op een lichamelijk en emotioneel niveau, en die verwerken. Dat maakt dat de angst daadwerkelijk minder wordt, of zelfs helemaal weggaat.

Graag vertelt Linden hier meer over tijdens een gratis kennismaking in onze praktijk in het Dominicanenklooster te Zwolle of op onze locatie in Hoogeveen.