Praktijk van der Leij – workshops en lezingen die je leven verrijken

Wil je jouw veerkracht en zelfliefde versterken?
Heb je behoefte aan inspiratie en aandacht voor jezelf?
Of misschien wil je laagdrempelig kennismaken met de therapeuten van Praktijk van der Leij?

Laat je dan verrassen door onze inspirerende workshops!

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zelfliefde!  Driedaagse cursus ‘Opstelling van je verlangen’

oktober 14 @ 10:00 17:00

 

Zaterdag 14 oktober beginnen we weer met een driedaagse cursus ‘Opstellen van je verlangen’.  Dit keer met het prachtige thema: zelfliefde!

Lees hier meer over de ervaring van Florine:

“Ik nam deel aan een resonantiedag met andere vrouwen, waar ik veiligheid in groepen kon ervaren. Na deze dag is mijn hele leven in een klap veranderd; het kwartje viel. Ik ben compleet andere levenskeuzes gaan maken n.a.v. deze dag. Ik heb de baan van mijn dromen gekregen, ga verhuizen naar een prachtige plek, heb patronen met mijn ouders, familie en zakelijke relaties doorbroken en ga zo maar door. De resonantie dag heeft een soort van positieve domino in mijn leven veroorzaakt. Probeer gerust een sessie en ontdek zelf de impact. Ook de prijs is wat mij betreft de beste investering die je in jezelf en je toekomst kan maken. Carolina’s kalme aanpak en focus op het ‘voelen’ hebben me geholpen. Veel trauma’s zitten vast in ons lichaam; het is essentieel om daarmee te verbinden voor genezing.” – Florine Rubingh. 

Het opstellen van je verlangen is een prachtige, intuïtieve methode om je verlangen of wens te onderzoeken en diepgaande gevoelsinzichten te krijgen. Zo kan er beweging ontstaan in patronen, overtuigingen of gevoelens waar je in vast bent komen te zitten.

Tijdens drie verschillende cursusdagen, verspreid over drie maanden, onderzoek je in een vaste groep jouw vragen en/of thema’s op het gebied van zelfliefde. Je krijgt diepgaand inzicht in wat er nodig is om meer van jezelf te houden. Met elk proces en elke oefening die we doen,  ervaar je wat op dat moment aangekeken of geheeld mag worden in jouw proces richting meer zelfliefde!

“Opstellen van het verlangen” is gebaseerd op beproefde trauma- en hechtingstheorieën. De methode helpt je ontdekken waarom je je authentieke verlangens soms ‘saboteert’ en iets anders doet, dan je wilt. Daardoor ga je de invloed van vroegere levenservaringen beter begrijpen. Ook helpt dit om oude, weggedrukte gevoelens toe te laten. Zo kun jij je weer verbinden met jouw eigen wijsheid en liefde.

Deze vorm van opstellen is één van de nieuwste ontwikkelingen binnen systemisch opstellingenwerk. De werkvorm is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) onder de naam ‘Interactieve Zelf Resonantie’. De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie).

Werkwijze:
We werken met maximaal 9 deelnemers. Dat betekent dat elke deelnemer een eigen groepsproces (opstelling) kan ervaren.
Tegelijkertijd levert het resoneren met de vraag of het verlangen van een ander, jou zelf ook wat op. Je wordt nooit ‘toevallig’ uitgekozen om te resoneren met andermans verlangen, en kunt zo je proces voortzetten.

We beginnen elke cursusdag met een rustige oefening om aan te komen en te landen in jezelf.
De dag bestaat verder uit drie groepsprocessen (drie opstellingen van het verlangen) en één of twee andere werkwijze(n), zoals helend schrijven, delen, tekenen of een andere werkvorm.
Dit doen we afwisselend individueel of in subgroepjes.
Met deze oefeningen kan elke deelnemer meer over zichzelf ontdekken en zijn of haar eigen zelfliefde-proces steeds weer verdiepen.

Tijdens jouw proces stel je een aantal personen op om te ‘resoneren’ met delen van je verlangen of doel. Je resonantie-personen nemen eerst de tijd om contact maken met hun lichaam. Vrij snel kunnen ze dan van alles opmerken bij zichzelf. Zo ervaren ze lichamelijke sensaties (zware benen bijvoorbeeld), gevoelens of gedachten, die ze delen met jou. Wat zij oppikken wanneer ze resoneren, is een spiegel voor wat er (onbewust) gebeurt in jou! 

In een prachtig, liefdevol proces krijg je zo terug wat anderen intuïtief ervaren. Jij kunt vragen stellen en zo je onbewuste drijfveren beter leren kennen. Wat je ziet en hoort bij de ander, is vaak verbazingwekkend herkenbaar en komt op een zachte manier, echt binnen! Daardoor kan zo’n proces diepe gevoelsinzichten opleveren en groei in je zelfliefde in gang zetten, met respect voor jouw eigen tempo.

In het proces van het opstellen van je verlangen kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in essentie bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Je verkent en herontdekt je innerlijke wereld op een ervaringsgerichte manier. Vaak ontmoet je vergeten delen van jezelf. Of er komen gebeurtenissen uit je leven in een verrassend licht te staan. Het doel is dat jij de zeggenschap hebt of herwint over jezelf en je eigen leven. Compassie hebben met jezelf en anderen is daarbij helpend.

Voor wie?

Een opstelling van het verlangen kan bijv. bijzonder helpend zijn als:

  • je je wel eens niet goed genoeg voelt
  • je minder wilt aanpassen en pleasen
  • je meer ontspanning of juist energie en levenslust wilt ervaren en blijer wil zijn met jezelf
  • je het moeilijk vindt om voor jezelf te kiezen of nee te zeggen om jezelf te beschermen
  • je last hebt van onzekerheid, angsten, of andere emoties die je belemmeren in je zelfliefde
  • je de relatie met jezelf, en daarmee ook met je partner, ouders, kinderen of anderen wilt verbeteren
  • je meer inzicht wil in een onderliggend gevoel van niet goed genoeg zijn, of er niet toe doen, etc.


Of je nu net begint aan dit proces, of al een tijd bezig bent: Deze workshop is voor iedereen die (nog) meer van zichzelf wil houden. Want hoe meer je van jezelf houdt, hoe beter je de wereld het beste van jezelf kunt geven.

De driedaagse is ook razend interessant voor mensen die houden van persoonlijke ontwikkeling, liefhebbers van (familie)opstellingen en mensen die benieuwd zijn naar wat hun onderbewuste te vertellen heeft over hun mate van zelfliefde. Dus voor iedereen die zijn diepgelegen drijfveren, blokkades of gevoelens wil onderzoeken. En natuurlijk ook voor iedereen die wil ervaren hoe zo’n bijzonder proces in zijn werk gaat!

Kortom: Verlang jij… 

… naar meer liefde en geluk in je leven?

… naar verandering in je gevoelens, gedachten of gedrag?

… naar een betere relatie met jezelf, en dus ook met je omgeving?

… ernaar om je lichamelijk of geestelijk beter te voelen?

Dan is deze indrukwekkende, prachtige driedaagse echt iets voor jou! 

Praktische zaken:

• Wanneer: zaterdag 14 oktober– zaterdag 11 november – zaterdag 16 december
• Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur

• Investering: bij betalen vóór 30 september: 269 euro. Vanaf 1 oktober:  299 euro incl. koffie/thee/iets lekkers/materialen

• Annuleren: tot 3 weken van tevoren kan dit kosteloos. Tot 2 weken van tevoren wordt er 25% in rekening gebracht. Tot 1 week van tevoren wordt 50% van de
cursusprijs in rekening gebracht. Minder dan een week van tevoren wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.


• Locatie: Schelleschool, Bosweg 9, 8017 BR Zwolle.
• Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid bij de locatie.
• Openbaar Vervoer: de Schelleschool is ongeveer 25 minuten wandelen vanaf station Zwolle.


• Lunch: We vragen je zelf je lunch mee te nemen. Er is een koelkast aanwezig
om je lunch koel te houden.

• De workshop vindt plaats met minimaal 5 en maximaal 9 mensen


• Door wie: Deze cursus wordt gegeven door Carolina Konijn met ondersteuning van Linden van der Leij.

Aanmelding:

DE DRIEDAAGSE ZELFLIEFDE IS VOLGEBOEKT. WIL JE OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN VAN WANNEER DE VOLGENDE IS? MAIL DAN NAAR CAROLINA@PRAKTIJKVANDERLEIJ.NL.

Je kunt je aanmelden bij Carolina via carolina@praktijkvanderleij.nl. Mail ajb je volledige naam, telefoonnummer en emailadres. We hebben van tevoren telefonisch contact om te kijken of onze verwachtingen van de cursus bij elkaar passen. Past het? Dan is jouw inschrijving definitief en ontvang je een factuur en een betaalverzoek.

 

We ontmoeten je graag op 14 oktober. Wij hebben er alvast veel zin in! Liefs, Carolina en Linden.

 

“Als ik goed voor mezelf zorg, ben ik gelukkiger.
 Als ik mezelf respecteer, doen anderen dat ook. Want de wereld is mijn spiegel.
 Als ik lief voor mezelf ben, ben ik veeeel leuker tegen anderen.
 En als ik van mezelf houd, inspireer ik anderen om ook van zichzelf te houden.
 Dus: Verbeter de wereld, wees lief voor jezelf!”❤️
Linden van der Leij

© Copyright - Praktijk van der Leij-Voor hypnotherapie, psychotherapie, NLP, EFT en coaching
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid