Wat is IEMT?

Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Een methode welke heel geschikt is om binnen korte tijd de emotie op een fobie, angst of trauma te neutraliseren.

Wat is het verschil tussen IEMT en EMDR?

Het verschil met EMDR is, dat EMDR wat meer met dissociatie werkt. Je kijkt naar een beeld van jezelf Je kijkt naar het beeld van de herinnering. Bij IEMT werk je meer met het gevoel: wat gebeurt er nu met je als je aan die herinnering werkt. Als je last hebt van een herinnering, doet het nu nog iets met je.

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste brein processen.

Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te communiceren of betere patronen aan te leren.

Wanneer wordt hypnotherapie afgeraden?

Er zijn een aantal zaken die een hypnotherapeutisch traject kunnen bemoeilijken:

  • Veel alcohol- of drugsgebruik.
  • Een hoge mate aan scepsis ten opzichte van hypnose. Een beetje scepsis is gezond, maar het is wel nodig dat je openstaat voor de therapievorm.
  • Een combinatie van (helemaal) niet bij je gevoel kunnen én (helemaal) niet kunnen visualiseren.
  • Weinig motivatie om ergens aan te werken. Hypnotherapie is helaas geen tovermiddel. Jouw inzet is even belangrijk als die van de therapeut.
  • Als je last hebt van psychoses of waanbeelden, of andere ernstige psychiatrische problematiek, raden wij hypnotherapie af. Wanneer je twijfelt of je hebt in het verleden last gehad van dergelijke problemen, boek dan alsjeblieft een gratis kennismaking of neem contact op om te overleggen.

Mag ik iemand meenemen naar de afspraak?

Tijdens de kennismaking is dat uiteraard geen probleem. Als je het daarna nog steeds prettig vindt om iemand mee te nemen, overleg dan even met ons. Tijdens het voorgesprek is dat namelijk goed mogelijk, maar tijdens de hypnose niet. Bij kinderhypnose zijn de ouders altijd bij het voorgesprek aanwezig.

Hoe weet ik of hypnose geschikt voor mij is?

Tijdens de gratis kennismaking doen we een korte test om te kijken of je goed in trance gaat. We checken ook of het wel bij je past, en of er geen contra-indicaties zijn.

In hoeveel sessies kan ik stoppen met roken?

Meestal kost het stoppen met roken twee sessies.
In de eerste sessie stop je, in de tweede wordt het nog eens verankerd.

Ik ben verhinderd, wat nu?

Probeer het svp voor 48 uur van tevoren aan te geven. Als dit niet lukt kan het zijn dat we kosten in rekening brengen.

Dienen jullie de factuur bij de zorgverzekeraar in?

Na het consult vragen we je te pinnen en ontvang je direct je factuur in de mail. Deze kun je zelf doorsturen naar de zorgverzekeraar.

Wanneer wordt gekozen voor de virtuele maagband?

Een virtuele maagband wordt geplaatst als iemand elke maaltijd overeet. Anti-snacksessies passen we toe als iemand bijvoorbeeld alleen ’s avonds teveel snoept. Bij een combinatie van beiden wordt in overleg besloten wat te doen. Tijdens een gratis kennismaking zoeken we wat de meest passende optie is. Het is ook mogelijk, dat er eerst een stuk opgeruimd moet worden met hypnotherapie. Dit omdat het nieuwe gewicht dan duurzaam kan zijn. Hierbij gaat het vaak gaan om onderliggend trauma, of vastzittende emoties of gedragspatronen, die eerst losgemaakt moeten worden.