Zelfliefde! Driedaagse ervaringsgerichte cursus ‘Opstelling van je verlangen’

Zelfliefde! Driedaagse ervaringsgerichte cursus ‘Opstelling van je verlangen’


18 mei 2024

Op zaterdag 18 mei, zondag 9 juni en zaterdag 29 juni 2024 starten we weer met de ervaringsgerichte cursus: zelfliefde!  

Lees hier meer over de ervaringen van vorige deelnemers:

“Heerlijke me-time, fijne, deskundige trainers, een unieke, intense tool, een vertrouwde sfeer, diepgang, en pure, erg open en ontspannen interactie. Ik neem mee wat mijn kind-deel me heeft laten weten, en dat ik mezelf juist een stem kan geven, als ik zoveel voel."

"Wat een fijne driedaagse. Zo warm, veilig en liefdevol. Duiken in je eigen proces en resoneren in dat van de ander. Leren om niet te snel te willen en stil te staan bij wat ik zie en voel. Inzicht krijgen in verschillende thema's rondom zelfliefde. Bewust bezig zijn met je eigen proces. Ik had het warme bad , de fijne begeleiding en de heel mooie, inzichtelijke opstellingen niet willen missen. De sfeer en de inhoud waren top."

"Wat vond ik het fijn dat Carolina mij een hand reikte tijdens mijn proces. helicopterview had en resumeerde aan het einde. Haar expertise, voelen horen en weten zorgen ervoor dat ze vragen kan stellen die mijn proces verbeteren.  Ik heb weer een deel van mezelf geheeld, mezelf gezien en gevoeld. Ik heb weer een laag van de ui afgepeld, met gelijkgestemde mensen. Deze cursus is tijd voor jezelf en liefde voor jezelf. De oefening om bij jezelf te komen aan het begin van de dagen en de creatieve opdracht op het eind vond ik ook top. En het huiskamergevoel door Carolina en Linden. Alsof je bij je familie op bezoek bent. Linden en Carolina, bedankt voor deze mooie reis!

(lees meer onder aan de pagina)

 

Het opstellen van je verlangen is een prachtige, intuïtieve methode om je verlangen of wens te onderzoeken en diepgaande gevoelsinzichten te krijgen. Zo kan er beweging ontstaan in patronen, overtuigingen of gevoelens waar je in vast bent komen te zitten.

Tijdens drie verschillende cursusdagen, verspreid over drie maanden, onderzoek je in een vaste groep jouw vragen en/of thema’s op het gebied van zelfliefde. Je krijgt diepgaand inzicht in wat er nodig is om meer van jezelf te houden. Met elk proces en elke oefening die we doen,  ervaar je wat op dat moment aangekeken of geheeld mag worden in jouw proces richting meer zelfliefde!

“Opstellen van het verlangen” is gebaseerd op beproefde trauma- en hechtingstheorieën. De methode helpt je ontdekken waarom je je authentieke verlangens soms ‘saboteert’ en iets anders doet, dan je wilt. Daardoor ga je de invloed van vroegere levenservaringen beter begrijpen. Ook helpt dit om oude, weggedrukte gevoelens toe te laten. Zo kun jij je weer verbinden met jouw eigen wijsheid en liefde.

Deze vorm van opstellen is één van de nieuwste ontwikkelingen binnen systemisch opstellingenwerk. De werkvorm is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) onder de naam ‘Interactieve Zelf Resonantie’. De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie).

Werkwijze:
We werken met maximaal 9 deelnemers. Dat betekent dat elke deelnemer een eigen groepsproces (opstelling) kan ervaren.
Tegelijkertijd levert het resoneren met de vraag of het verlangen van een ander, jou zelf ook wat op. Je wordt nooit ‘toevallig’ uitgekozen om te resoneren met andermans verlangen, en kunt zo je proces voortzetten.

We beginnen elke cursusdag met een rustige oefening om aan te komen en te landen in jezelf.
De dag bestaat verder uit drie groepsprocessen (drie opstellingen van het verlangen) en één of twee andere werkwijze(n), zoals helend schrijven, delen, tekenen of een andere werkvorm, afgewisseld met resonantieprocessen in subgroepjes.
Met deze oefeningen kan elke deelnemer meer over zichzelf ontdekken en zijn of haar eigen zelfliefde-proces steeds weer verdiepen.

Hoe werkt een resonantieproces?

Tijdens jouw proces stel je een aantal personen op om te ‘resoneren’ met delen van je verlangen of doel. Je resonantie-personen nemen eerst de tijd om contact maken met hun lichaam. Vrij snel kunnen ze dan van alles opmerken bij zichzelf. Zo ervaren ze lichamelijke sensaties (zware benen bijvoorbeeld), gevoelens of gedachten, die ze delen met jou. Wat zij oppikken wanneer ze resoneren, is een spiegel voor wat er (onbewust) gebeurt in jou!

In een prachtig, liefdevol proces krijg je zo terug wat anderen intuïtief ervaren. Jij kunt vragen stellen en zo je onbewuste drijfveren beter leren kennen. Wat je ziet en hoort bij de ander, is vaak verbazingwekkend herkenbaar en komt op een zachte manier, echt binnen! Daardoor kan zo’n proces diepe gevoelsinzichten opleveren en groei in je zelfliefde in gang zetten, met respect voor jouw eigen tempo.

In het proces van het opstellen van je verlangen kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in essentie bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Je verkent en herontdekt je innerlijke wereld op een ervaringsgerichte manier. Vaak ontmoet je vergeten delen van jezelf. Of er komen gebeurtenissen uit je leven in een verrassend licht te staan. Het doel is dat jij de zeggenschap hebt of herwint over jezelf en je eigen leven. Compassie hebben met jezelf en anderen is daarbij helpend.

Voor wie?

Een opstelling van het verlangen kan bijv. bijzonder helpend zijn als:

  • je je wel eens niet goed genoeg voelt
  • je minder wilt aanpassen en pleasen
  • je meer ontspanning of juist energie en levenslust wilt ervaren en blijer wil zijn met jezelf
  • je het moeilijk vindt om voor jezelf te kiezen of nee te zeggen om jezelf te beschermen
  • je last hebt van onzekerheid, angsten, of andere emoties die je belemmeren in je zelfliefde
  • je de relatie met jezelf, en daarmee ook met je partner, ouders, kinderen of anderen wilt verbeteren
  • je meer inzicht wil in een onderliggend gevoel van niet goed genoeg zijn, of er niet toe doen, etc.

Of je nu net begint aan dit proces, of al een tijd bezig bent: Deze workshop is voor iedereen die (nog) meer van zichzelf wil houden. Want hoe meer je van jezelf houdt, hoe beter je de wereld het beste van jezelf kunt geven.

De driedaagse is ook razend interessant voor mensen die houden van persoonlijke ontwikkeling, liefhebbers van (familie)opstellingen en mensen die benieuwd zijn naar wat hun onderbewuste te vertellen heeft over hun mate van zelfliefde. Dus voor iedereen die zijn diepgelegen drijfveren, blokkades of gevoelens wil onderzoeken. En natuurlijk ook voor iedereen die wil ervaren hoe zo’n bijzonder proces in zijn werk gaat!

Kortom: Verlang jij… 

… naar meer liefde en geluk in je leven?

… naar verandering in je gevoelens, gedachten of gedrag?

… naar een betere relatie met jezelf, en dus ook met je omgeving?

… ernaar om je lichamelijk of geestelijk beter te voelen?

Dan is deze indrukwekkende, prachtige driedaagse echt iets voor jou!

Praktische zaken:

• Wanneer: zaterdag 18 mei– zondag 9 juni – zaterdag 29 juni
• Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur

• Investering: bij betalen vóór 27 april: 295 euro. Vanaf 27 april:  325 euro incl. koffie/thee/iets lekkers/materialen

• Annuleren: tot 3 weken van tevoren kan dit kosteloos. Tot 2 weken van tevoren wordt er 25% in rekening gebracht. Tot 1 week van tevoren wordt 50% van de
cursusprijs in rekening gebracht. Minder dan een week van tevoren wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

• Locatie: Schelleschool, Bosweg 9, 8017 BR Zwolle.
• Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid bij de locatie.
• Openbaar Vervoer: de Schelleschool is ongeveer 25 minuten wandelen vanaf station Zwolle.

• Lunch: We vragen je zelf je lunch mee te nemen. Er is een koelkast aanwezig
om je lunch koel te houden.

• De workshop vindt plaats met minimaal 5 en maximaal 9 mensen

• Door wie: Deze cursus wordt gegeven door Carolina Konijn met ondersteuning van Linden van der Leij.

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden bij Carolina via carolina@praktijkvanderleij.nl. Mail ajb je volledige naam, telefoonnummer en emailadres.

We hebben van tevoren telefonisch contact om te kijken of onze verwachtingen van de cursus bij elkaar passen. Past het? Dan is jouw inschrijving definitief en ontvang je een factuur en een betaalverzoek.

 

We ontmoeten je graag op tijdens deze prachtige driedaagse!  Liefs, Carolina en Linden.

Meer ervaringen van anderen:

"De groep, de begeleiding, de bijzondere opstellingen en het resoneren met gevoelens vond ik top. Het was een mooie ervaring: De inhoud, de interactie, de eigen regie en dat er geen druk op zat... vond ik fijn, want ik kijk graag toe vanaf een afstandje. Ik had het delen van de ervaringen met de groep en de hoeveelheid herkenning in de verhalen van anderen ook niet willen missen."

"Ik voelde me op mijn gemak... Het was warm en veilig. Een fijne, rustige sfeer en deskundige, rustige begeleiders."

"Ik kon er gewoon zijn zoals ik ben, zonder verwachtingen of eisen. De sfeer was fijn en rustig en de setting en de begeleiding was warm. En ik kon echt de tijd nemen voor mijn eigen, persoonlijke proces. Ik kon stilstaan bij een mooi en belangrijk thema en ook voelen hoe het was voor anderen (tijdens het resoneren in hun proces)."

"Linden en Carolina super bedankt voor deze mooie cursus. Als iemand vastloopt met zichzelf, zou ik de cursus zeker aanraden. Het was fijn om te delen met de anderen en snel een band te krijgen en te zien dat ik niet de enige was met sores. De thuisoefeningen waren ook top."

"De opstellingen vond ik erg prettig. Het dóen sprak mij aan, en de rust en veiligheid die ik ervaren heb. Het was voedend en bracht me terug naar de essentie van het leven. Ik ben weer een stap verder in het realiseren van mijn verlangen: doen wat ik wil, autonomie."

"Ik heb geen tips, ik vond het heel fijn en er was genoeg tijd voor iedereen. Ik kreeg inzicht in mezelf en ook de verdeling tussen de interactie en de oefeningen tussendoor was goed. Het was mooi om de ervaringen van anderen te ervaren en de herkenbaarheid van alles en iedereen."

"Het was heel inspirerend, leerzaam en een warm bad. Fijn: alle steun, info, mogelijkheden, het samenzijn, de opdrachten, het zelfinzicht en het leuke tasje aan het begin!"

“Hele fijne en rustige sfeer, waardoor het veilig voelt. In de loop van de driedaagse is er veel gebeurd. Het heeft mij ontzettend veel inzichten gegeven en nu heb ik veel meer rust.

“Fantastische belevenis! Veel over gelezen maar ik had het nog nooit zelf gedaan. Ik neem mee dat iedereen tegen problemen aanloopt of meer aan zelfontwikkeling wil doen en dat zelfliefde érg belangrijk is. En sowieso de ervaring en zelfbewustzijn én dat ik het óók kan.”

"De driedaagse was leerzaam. De theorie was duidelijk en de processen indrukwekkend. Ik neem meer zelfzorg mee en bewustzijn van mijn verlangen, en zelfinzicht ik hoe ik doe en reageer.  De veilige setting en de locatie waren ook top." 

Volledige kalender bekijken