Verlangen naar verandering: Procesdag 'Opstellen van je verlangen'

Verlangen naar verandering: Procesdag 'Opstellen van je verlangen'


30 juni 2024

 Verlang jij… 

… naar verandering in je gevoelens, gedachten of gedrag?

… naar een betere relatie met jezelf, je geliefden of je werk?

… naar meer lichamelijk en/of geestelijk welzijn?

… naar diepgaande gevoelsinzichten en het doorbreken van patronen?

We dragen allemaal emotionele wonden met ons mee in het leven. Maar we hebben vaak niet door dat deze wonden ons nog steeds beïnvloeden, en dat ze ons er zelfs van weerhouden om de verandering die we zo graag willen, door te zetten.

Tijdens deze ervaringsgerichte dag werken we met de methode ‘Opstellen van het verlangen’. Deze prachtige werkvorm helpt je ontdekken waarom je je authentieke verlangens soms ‘saboteert’ en iets anders doet, dan je wilt.

Wat staat er op het programma?

Aan het begin van de dag zullen we kort bespreken hoe we de impact van onze emotionele wonden in onze jeugd overleven door het ontwikkelen van overlevingsstrategieën. Deze strategieën helpen ons om de ervaringen en emoties die gepaard gaan met deze wonden, naar ons onderbewustzijn te verdringen, zodat we verder kunnen gaan met ons leven.

Met een ‘Opstelling van het verlangen’ brengen we die oude ervaringen en onbewuste informatie weer terug in ons bewustzijn. Dit bewustzijn zorgt voor meer regie in het hier en nu. Het zijn namelijk juist deze weggedrukte emotionele wonden en ontwikkelde overlevingsstrategieën die ons belemmeren om te leven zoals we ten diepste wensen!

Een opstelling van het verlangen is een diepgaande en transformerende ervaring die je in contact brengt met onbewuste delen van jezelf. Hierdoor ga je de invloed van vroegere levenservaringen beter begrijpen en kun je je meer verbinden met jouw eigen wijsheid en liefde.

Vier mensen kunnen op deze dag een resonantieproces (opstelling) ervaren/doen. Ze kunnen ervaren hoe intens en bevrijdend het kan zijn om hun persoonlijke verlangen op te stellen. Dit brengt zoveel levenslust, kracht en nieuwe energie met zich mee! Iedereen kan gevraagd worden om te resoneren met de vraag of het verlangen van een ander. Dat is ook een bijzondere ervaring die weer mooie inzichten oplevert. Maar je bent natuurlijk niet verplicht om mee te doen, je mag ook gewoon getuige zijn van het proces.

Wat zeggen andere deelnemers over onze manier van werken?

“Ik nam deel aan een resonantiedag met andere vrouwen, waar ik veiligheid in groepen kon ervaren. Na deze dag is mijn hele leven in een klap veranderd; het kwartje viel. Ik ben compleet andere levenskeuzes gaan maken n.a.v. deze dag. Ik heb de baan van mijn dromen gekregen, ga verhuizen naar een prachtige plek, heb patronen met mijn ouders, familie en zakelijke relaties doorbroken en ga zo maar door. De resonantie dag heeft een soort van positieve domino in mijn leven veroorzaakt. Probeer gerust een sessie en ontdek zelf de impact. Ook de prijs is wat mij betreft de beste investering die je in jezelf en je toekomst kan maken. Carolina’s kalme aanpak en focus op het ‘voelen’ hebben me geholpen. Veel trauma’s zitten vast in ons lichaam; het is essentieel om daarmee te verbinden voor genezing.” – Florine Rubingh. 

“Een innerlijke reis die je nooit meer vergeet en die je verder helpt en zoveel bewerkstelligt in relatief korte tijd.”

“Ik had het voor geen goud willen missen. Ook de processen van een ander zijn zo verhelderend.”

“De ruimte en beschikbare tijd voor elk proces, de verbondenheid en kwetsbaarheid: allemaal enkel mogelijk door de veilige dynamiek die jullie creëren.

“Ik neem mee: Vertrouwen, speelsheid, dankbaarheid en heel veel inzichten.”

 

Hoe weet je wat je verlangen is?

Heb jij een doel, maar loop je er steeds op vast? Dan is je verlangen misschien: “Ik wil mijn doel bereiken.”

Word je telkens geraakt door een emotie en begrijp je niet waarom? Dan is je verlangen misschien: “Ik wil begrijpen waarom ik steeds geraakt word.”

Soms komen er alleen woorden naar boven, zoals “burn-out, ontspanning, nieuwe werkplek.”

Of een vraag: “Waarom lukt het me niet om mijn moeder te accepteren?”

Dit zijn slechts voorbeelden. Jouw verlangen is uniek en er is geen goede of foute manier om het te formuleren. Het gaat erom dat je jezelf de ruimte geeft om echt te voelen wat je diep van binnen verlangt.

Het formuleren van jouw verlangen is al een mooi klein proces op zich. In het vinden van een formulering, die goed voelt voor jou, zit al een beweging, waarin dingen zichtbaar kunnen worden.

Hoe werkt het precies?

Nadat je jouw persoonlijke verlangen of doel/vraag hebt verwoord, stel je een aantal personen op om te ‘resoneren’ met verschillende aspecten van je verlangen of doel. Een opstelling van het verlangen wordt daarom ook wel een ‘resonantieproces’ genoemd. Jouw resonantiepersonen kunnen lichamelijke sensaties (zoals zware benen), gevoelens of gedachten ervaren die jullie met elkaar delen. In dit proces kun jij ook allerlei sensaties en ervaringen hebben. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om je resonantiepersonen vragen te stellen, waardoor je nog meer onbewuste informatie kunt ontdekken. Ze fungeren als een soort spiegel voor wat er (onbewust) in jou gebeurt!

In een prachtig, liefdevol proces krijg je zo terug wat anderen intuïtief ervaren. Wat je ziet en hoort bij de ander, is vaak verbazingwekkend herkenbaar en komt op een zachte manier, echt binnen. Daardoor kan zo’n resonantieproces diepe gevoels-inzichten opleveren en een verandering in gang zetten met respect voor jouw eigen tempo.

 

Een kijkje in de spiegel

In het proces van het opstellen van je verlangen kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in essentie bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Je verkent en herontdekt je innerlijke wereld. Vaak ontmoet je vergeten delen van jezelf, of komen er gebeurtenissen uit je leven in een verrassend licht te staan. Het doel is dat jij de zeggenschap hebt of herwint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.

Wil jij een eigen proces ervaren? Of liever resoneren voor een ander?

Vier mensen kunnen op deze dag zelf zo’n resonantieproces (opstelling) ervaren. Tegelijkertijd levert het resoneren met de vraag of het verlangen van een ander jou ook iets op. Als je gevraagd wordt te resoneren met een deel van het verlangen van een ander, zul je merken dat dat niet voor niets is. Er is altijd iets wat jij hieruit kunt meenemen of kunt leren. Door te resoneren voor een ander voed je ook je eigen bewustwordingsproces. Zelfs alleen getuige zijn van het proces van een andere deelnemer is waardevol, omdat je meer inzicht krijgt in hoe wij mensen ten diepste functioneren en dus ook meer inzicht krijgt in jezelf.

Een opstelling van het verlangen kan bijvoorbeeld bijzonder helpend zijn als

…Je meer ontspanning of juist energie en levenslust wilt ervaren.

…Je het moeilijk vindt om een keuze te maken.

…Je last hebt van boosheid, verdriet, onzekerheid, angsten of andere emoties.

…Je de relatie met je partner, ouders, kinderen of anderen graag wilt verbeteren.

…Je meer inzicht wilt in de oorzaak van chronische lichamelijke klachten.

Herkomst van de methode

Het opstellen van je verlangen is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen het werkveld van systemische opstellingen. De methode is gebaseerd op gevestigde en erkende trauma- en hechtingstheorieën. De werkvorm, de Interactieve Zelf Resonantie-methode (IZR), is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) en is gebaseerd op de ‘Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie’ ontwikkeld door dr. Franz Ruppert.

Praktische zaken:

 • Trainer: De dag wordt begeleid door Carolina Konijn, een ervaren opsteller en Hypnotherapeut. Zij wordt geassisteerd door Linden van der Leij. Samen zorgen zij voor een veilige en ondersteunende bedding.
 • Vragen? Of wil je je vast opgeven voor deze bijzondere procesdag? Stuur dan je volledige naam, telefoonnummer en emailadres naar carolina@praktijkvanderleij.nl
 • Investering: Je kunt op twee manieren meedoen aan deze diepgaande en leerzame dag.

Wil jij een eigen proces ervaren en je doel of verlangen opstellen in de groep? Dan is je investering 150 euro.

Hoef jij zelf geen opstelling te ervaren, maar sta je ervoor open om te resoneren in het verlangen van anderen, om zo ook weer over jezelf te leren? Dan is je bijdrage 50 euro.

 • Wanneer: zondag 30 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur.
 • Locatie: de Schelleschool, Bosweg 9, 8017 BR Zwolle.
 • Parkeren: Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij de locatie.
 • O.V.: de Schelleschool is ongeveer 25 minuten wandelen vanaf station Zwolle.
 • Lunch: We vragen je zelf je lunch mee te nemen. Er is een koelkast aanwezig
  om je lunch koel te houden.
 • Annuleren: tot 10 dagen van tevoren kan dit kosteloos. Tot 1 week van tevoren wordt 25% van de prijs in rekening gebracht. Minder dan een week van tevoren wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

We zien je graag dan! Wij verwachten dat het weer een prachtige dag wordt 😊

Lieve groet, Carolina en Linden.

“Heling betekent niet dat de schade nooit heeft bestaan; Het betekent dat de schade niet langer onze levens beheerst.”

Volledige kalender bekijken