Kennismakingsworkshop 'Opstellen van het verlangen'

Kennismakingsworkshop 'Opstellen van het verlangen'


7 april 2024

Kom jij kennismaken?

Tijdens deze ervaringsgerichte kennismakingsworkshop kun je weer proeven van de prachtige methode “Opstellen van je verlangen”:
Een diepgaande, intuïtieve methode om jouw doel te onderzoeken en mooie gevoelsinzichten te krijgen, zodat er beweging kan komen in een probleem.

Free Moraine Lake Mountains photo and picture

“Opstellen van het verlangen” is gebaseerd op beproefde trauma- en hechtingstheorieën. De methode helpt je ontdekken waarom je je authentieke verlangens soms ‘saboteert’ en iets anders doet, dan je wilt. Daardoor ga je de invloed van vroegere levenservaringen (nog) beter begrijpen. Ook helpt dit om oude, weggedrukte gevoelens toe te laten en je weer te verbinden met jouw eigen wijsheid en liefde.

Deze vorm van opstellen is één van de nieuwste ontwikkelingen binnen systemisch opstellingenwerk. De werkvorm is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) onder de naam ‘Interactieve Zelf Resonantie’. De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie).

Lees hier meer over de ervaring van Florine:

“Ik nam deel aan een resonantiedag met andere vrouwen, waar ik veiligheid in groepen kon ervaren. Na deze dag is mijn hele leven in een klap veranderd; het kwartje viel. Ik ben compleet andere levenskeuzes gaan maken n.a.v. deze dag. Ik heb de baan van mijn dromen gekregen, ga verhuizen naar een prachtige plek, heb patronen met mijn ouders, familie en zakelijke relaties doorbroken en ga zo maar door. De resonantie dag heeft een soort van positieve domino in mijn leven veroorzaakt. Probeer gerust een sessie en ontdek zelf de impact. Ook de prijs is wat mij betreft de beste investering die je in jezelf en je toekomst kan maken. Carolina’s kalme aanpak en focus op het ‘voelen’ hebben me geholpen. Veel trauma’s zitten vast in ons lichaam; het is essentieel om daarmee te verbinden voor genezing.” – Florine Rubingh.

 

Free Mirror Reflecting photo and picture

Hoe werkt het precies?

Het opstellen van je verlangen spiegelt wat er leeft in je onderbewuste.
In een kleine groep stel je een aantal personen op om te ‘resoneren’ met delen van je verlangen of doel. Je resonantiepersonen nemen eerst de tijd om contact maken met hun lichaam. Vrij snel kunnen ze dan van alles opmerken bij zichzelf. Zo ervaren ze lichamelijke sensaties (zware benen bijvoorbeeld), gevoelens of gedachten, die ze delen met jou. Wat zij oppikken wanneer ze resoneren, is een spiegel voor wat er (onbewust) gebeurt in jou! Alles wat zij voelen, doen of denken op het moment van resoneren, laat zien wat er in jouw onderbewustzijn leeft. Misschien voelen jouw resonantiepersonen verdriet, willen ze meer gezien worden door jou, of zouden ze het liefst weglopen. Al die delen van jou mogen er op dat moment zijn. En dat is helend.

In een prachtig, liefdevol proces krijg je zo terug wat anderen intuïtief ervaren. Jij kunt vragen stellen en zo je onbewuste drijfveren beter leren kennen. Wat je ziet en hoort bij de ander, is vaak verbazingwekkend herkenbaar en komt op een zachte manier, echt binnen! Daardoor kan zo’n proces diepe gevoels-inzichten opleveren en een verandering in gang zetten met respect voor jouw eigen tempo.

In het proces van het opstellen van je verlangen kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in essentie bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Je verkent en herontdekt je innerlijke wereld. Vaak ontmoet je vergeten delen van jezelf. Of er komen gebeurtenissen uit je leven in een verrassend licht te staan. Het doel is dat jij de zeggenschap hebt of herwint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij helpend.

Een aantal mensen zullen tijdens deze workshop zelf zo’n resonantieproces (opstelling) kunnen ervaren. Tegelijkertijd levert het resoneren met de vraag of het verlangen van een ander, jou zelf ook wat op. Je wordt nooit ‘toevallig’ uitgekozen om te resoneren met andermans verlangen. Daarnaast doen we ook een of twee korte resonantieoefeningen waaraan iedereen mee kan doen.

We starten de middag met een korte inleiding op de methode en daarna maken we door middel van een oefening kennis met de methode van het resoneren en opstellen. Deze oefening kan al mooie inzichten opleveren! Welke deelnemers hun verlangen daarna kunnen opstellen in de groep, bepalen we ter plekke door middel van loting. Je bent vrij om mee te loten, of als resonantiepersoon mee te doen. Maar je mag ook gewoon als waarnemend deelnemer aanwezig zijn, zonder dat je actief meedoet in het proces. Ook dat kan indruk maken!

Een opstelling van het verlangen kan bijv. bijzonder helpend zijn als:
• je meer ontspanning of juist energie en levenslust wilt ervaren
• je het moeilijk vindt om een keuze te maken
• je last hebt van boosheid, verdriet, onzekerheid, angsten, of andere emoties
• je de relatie met je partner, ouders, kinderen of anderen graag wilt verbeteren
• je meer inzicht wil in de oorzaak van chronische lichamelijke klachten

Voor wie?
Deze workshop is razend interessant voor mensen die houden van persoonlijke ontwikkeling, liefhebbers van (familie)opstellingen en mensen die benieuwd zijn naar wat hun onderbewuste te vertellen heeft over een probleem. Dus voor iedereen die zijn diepgelegen drijfveren, blokkades of gevoelens wil onderzoeken. En natuurlijk ook voor iedereen die voor een leuke kennismakingsprijs wil zien/ervaren hoe zo’n bijzonder proces in zijn werk gaat!

Kortom: Verlang jij… 

… naar verandering in je gevoelens, gedachten of gedrag?

… naar een betere relatie met jezelf, je geliefden of je werk?

… ernaar om je lichamelijk of geestelijk beter te voelen?

Dan is deze ervaringsgerichte workshop een mooi moment om te onderzoeken of deze prachtige methode ook goed bij jou past!

Wij hebben er zoals altijd weer veel zin in!

Liefs, Carolina en Linden.

 

Datum: Zondag 7 april 2024

Trainer: Carolina Konijn

Geassisteerd door: Linden van der Leij

Ontvangst koffie/thee: vanaf 12.45 uur

Aanvang: 13.00 uur

Einde: 17.00 uur

Investering per persoon: 40 Euro, per betaalverzoek te betalen nadat je je hebt opgegeven.

Annuleren: tot 14 dagen van tevoren krijg je het hele bedrag terug. Tot 1 week van tevoren krijg je de helft van het bedrag terug. Minder dan een week van tevoren wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Locatie: De Schelleschool, Bosweg 9 8017 BR te Zwolle

Parkeren: Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt.

Openbaar Vervoer: de Schelleschool is ongeveer 25 minuten wandelen vanaf station Zwolle.

Wil je meer informatie of wil je je vast opgeven voor deze mooie, bijzondere workshop? Dat kan via Carolina@praktijkvanderleij.nl

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

 

 

Volledige kalender bekijken